≡ Menu
HakimiNurazlan.Com

Permainan Sudah Berubah!

igInstagram sudah membuat pemgumuman mengenai algorithm feed yang akan berubah. Perubahan ini akan memberi impak beasr kepada Instagram yang hanya mempromosi Branding. Ketahui impaknya sekarang kerana perubahan ini akan dilakukan tidak lama lagi! Sila lihat disini:

http://blog.instagram.com/post/141107034797/160315-news

Merujuk kepada Instagram, news feed akan berubah kepada nonchronological manner, ini bermakna post di dalam akaun instgram akaun anda tidak lagi mengikut tarikh, tetapi melalui apa yang Instagram mahukan. Instagram akan menggunakan algorithm yang berdasarkan post apa yang mempunyai paling banyak interaksi. Ini adalah amat serupa dengan Facebook, yang memiliki Instagram. Kesemua perubahan ini adalah langkah untuk Instagram melancarkan ads, sama seperti Facebook suatu ketika dahulu. Ketika itu, apabila perubahan ini dilakukan kepada Facebook, banyak page yang kecundang dan jatuh terus. Maka kita hendaklah bersedia menghadapi perubahan ini!

 

0 comments… add one

Leave a Comment

Read more:
Teknik Untuk Menukar Nama Facebook Fan Page Yang Melebihi 200 Likes

[Update Terkini: 16/5/14. Facebook telah update dan cara ini tidak berfungsi lagi. Sekiranya anda tahu cara yang lain sila hubungi...

Close